Mercedes SLK World banner
Status
Not open for further replies.

Zrób to sam: R171: Reset wskaźników serwisowych

112K views 80 replies 43 participants last post by  Avel Du  
#1 · (Edited by Moderator)
Panowie, to jest opublikowane w domenie publicznej przez MBUSA i nie jest oznaczone jako chronione prawem autorskim, więc myślę, że można tu bezpiecznie zachować kopię do wglądu.

Attachments

#16 ·
Sztuczka!

Zrobiłem to niedawno z instrukcją dla innego modelu i działa, te instrukcje zaoszczędziłyby mi trochę bólu głowy. Czasami ekran napięcia potrzebuje czasu, aby się pojawić, ale z cierpliwością można to zrobić.

Sztuczka polega na BARDZO szybkim trzykrotnym naciśnięciu wskaźnika resetowania!

Niestety instrukcje nie działają w pełni dla mojego 2010. Chciałem dni, a mam mile (10K). :usa:

#4 ·
"Dzięki"!

Ogromne "dziękuję" za podzielenie się szczegółami dotyczącymi resetowania wskaźnika serwisowego oleju w moim samochodzie! Pewnego dnia zapoznam się z zasobem MB wszystkich tych dobrodziejstw i nie będę musiał prosić takich ludzi jak Ty o pomoc. Tymczasem... Twoja doskonała pomoc sprawiła, że ​​mój dzień był udany!!

Życzę wspaniałej jesieni!

Alan

:tu:

#5 ·
Czy te informacje nie są już zawarte w instrukcji obsługi? Z pewnością kiedyś były.

Save
#13 ·
eddean50,

Witamy w światowej społeczności Mercedes-Benz SLK z Valrico na Florydzie!

Możesz chcieć zamieścić wprowadzenie w sekcji „Nowi członkowie przedstawiają się tutaj”, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.

Jeśli tego nie zrobiłeś, użyj funkcji „szukaj” w prawym górnym rogu strony, aby zadać pytania, ponieważ prawdopodobnie zostały już zadane. Pamiętaj, „Szukaj” jest twoim przyjacielem.
Ponadto, jeśli tego nie zrobiłeś, zadaj swoje pytanie na odpowiednim forum dyskusyjnym, aby uzyskać szybszą odpowiedź. Bądź cierpliwy, a kompetentny członek lub gość odpowie na Twoje pytanie.
Jeśli chcesz wysłać komuś PW (prywatną wiadomość), potrzebujesz 15 postów. Aby szybko zdobyć te 15 postów, po prostu przejdź do sekcji „Nowi członkowie przedstawiają się tutaj” i powitaj wystarczającą liczbę nowych członków, aby uzyskać potrzebne posty do PW.

Dziękuję,
Jeff
Członek założyciel #12/Moderator

Save
#15 ·
Dziękuję za te cenne informacje, John. Niedawno wymieniłem olej i filtry w moim SLK-280 z 2006 roku, ponieważ wyświetlacz wielofunkcyjny wskazywał, że przekroczyłem 800 mil po serwisie E. Próbowałem zresetować wyświetlacz i teraz mówi mi, że przekroczyłem 1400 mil po serwisie D. Jutro spróbuję tego, czego właśnie dowiedziałem się z Twoich informacji i zobaczę, co się stanie. Ostatnio wyświetlacz wielofunkcyjny pokazuje coś, co wygląda jak różowa krewetka i wydaje się rosnąć każdego dnia. Mam nadzieję, że mój wyświetlacz nie pogarsza się. Mam nadzieję, że po zresetowaniu wyświetlacza serwisowego problem zostanie rozwiązany. Będę Cię informować na bieżąco.

#17 · (Edited by Moderator)
... Ostatnio wyświetlacz wielofunkcyjny pokazuje coś, co wygląda jak różowa krewetka i wydaje się rosnąć każdego dnia. Mam nadzieję, że mój wyświetlacz nie pogarsza się. Mam nadzieję, że po zresetowaniu wyświetlacza serwisowego problem zostanie rozwiązany. Będę Cię informować.
Niestety, pojawiło się tu kilka postów na temat pojawiania się 'różowych krewetek' (uszkodzonych pikseli) na wyświetlaczu MFD - głównie od właścicieli mieszkających w gorącym klimacie. Brak łatwego rozwiązania, poza wymianą konsoli instrumentów.

#25 ·
Bardzo dziękuję za ten przydatny post. Spędziłem dziś rano szczęśliwą minutę lub sześć, 'robiąc to', i mogę potwierdzić mądrość nalegania Mustang Sally (Zakazane? Pour quoi?), aby 'pukać' w przycisk Reset, aby uzyskać odpowiedź. Zauważyłem również, że przynajmniej w moim starym samochodzie nie ma pozycji menu 'Operacje specjalne'. Ale o wiele bardziej prozaiczne oświadczenie 'Elementy' wydaje się robić tę samą sztuczkę. W menu jest kilka nerwowych obszarów, podobnych do półkuli 'Tu są tygrysy' na starożytnej mapie. Na przykład, co oznacza 'UB 12,2 V', zakładając, że jest to tajemnicze odniesienie do baterii? W rzeczywistości wymieniłem akumulator w zeszłym tygodniu i wszystko wydaje się być w porządku, odkąd przypomniałem sobie, jak nauczyć boczne szyby, jak wysoko mogą skakać, aby zatrzymać deszcz! W każdym razie; jeszcze raz dziękuję.

#27 ·
MARKONE2,

Witamy na SLKWorld.com: Forum Mercedes-Benz SLK nr 1 z Valrico na Florydzie!

Być może zechcesz zamieścić wprowadzenie w sekcji „Nowi członkowie przedstawiają się tutaj”, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.

Kilka wskazówek, które sprawią, że Twoja wizyta tutaj będzie przyjemniejsza:

Jeśli tego nie zrobiłeś, użyj funkcji „szukaj” w prawym górnym rogu strony, aby zadać pytania, ponieważ prawdopodobnie zostały one już zadane. Pamiętaj, „Szukaj” jest Twoim przyjacielem.
Ponadto, jeśli tego nie zrobiłeś, zadaj swoje pytanie na odpowiednim forum dyskusyjnym, aby uzyskać szybszą odpowiedź i tylko raz. Bądź cierpliwy, a kompetentny członek odpowie na Twoje pytanie.
Jeśli chcesz móc wysyłać PW (prywatne wiadomości), potrzebujesz 15 postów. Aby szybko zdobyć te 15 postów, po prostu przejdź do sekcji „Nowi członkowie przedstawiają się tutaj” i powitaj wystarczającą liczbę nowych członków, aby uzyskać potrzebne posty do PW.
Nowi członkowie powinni pamiętać, że link „Nowe posty” obok linku „Szukaj” w prawym górnym rogu paska informacyjnego to świetny sposób na zobaczenie wszystkich postów, które przegapiłeś od czasu ostatniego pobytu na forum. Pamiętaj, aby kliknąć „oznacz fora jako przeczytane” w sekcji „szybkie linki” po wyjściu.
Aby zagłosować lub wziąć udział w naszym konkursie „Jazda miesiąca”: http://www.slkworld.com/rotm-submissions-voting/

Dziękuję
Jeff
Moderator/Członek Założyciel

Save
#28 ·
Więc wymieniłem olej i zresetowałem przypomnienie, nie wymieniłem serwisu "c", więc użyłem serwisu "3", teraz, gdy go wywołuję, mile do następnego serwisu są niedostępne, czy to dlatego, że właśnie go zresetowałem, czy udało mi się to zepsuć? Każda pomoc byłaby wspaniała!

#29 ·
Trudno powiedzieć. Jeśli Twój samochód miał aktualizację oprogramowania układowego. MB używa teraz serwisu A i serwisu B, zamiast numerów serwisowych. Zobaczmy, co powiedzą inni, albo możesz spróbować ponownie.

Save
#33 ·
W miniony weekend zrobiłem pierwszą samodzielną wymianę oleju w tym samochodzie. Poprzednia wymiana oleju miała miejsce, gdy samochód był jeszcze objęty gwarancją CPO, więc chciałem, żeby skorzystali z okazji i sprawdzili, co wymaga naprawy - cieszę się, że to zrobiłem, ponieważ zauważyli i naprawili kilka rzeczy, które bym przegapił.

Ale generalnie wolę robić własne wymiany oleju, gdy samochód nie jest już objęty gwarancją. Zdecydowanie utrudnili to zresetowanie, ale w końcu mi się udało dzięki waszym postom. Dzięki!

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.