Mercedes SLK World banner
Status
Not open for further replies.

Inspekcja i recenzja chińskiej jednostki centralnej S100

174K views 599 replies 81 participants last post by  jbanks15  
#1 · (Edited)
UWAGA: Będą dwie "recenzje" jednostki centralnej po jej zainstalowaniu. Jedna będzie bardziej "pierwszym wrażeniem" omawiającym podstawowe funkcje/integrację, a druga będzie recenzją długoterminową (1-2 miesiące).

Przejdź do TEGO WĄTKU, jeśli szukasz sposobu na uaktualnienie oprogramowania swojego S100, aby uzyskać nowe funkcje lub naprawić niektóre irytujące problemy.
-------------------------------------------------------------

Witajcie, szanowni patroni SLKWorld!

Jakiś czas temu zamieściłem wątek, w którym narzekałem na zimę - która ostatnio zaczęła się rozpraszać. Gdy śnieg topnieje, a pogoda na zewnątrz staje się *do zaakceptowania*, hibernacja samochodu wkrótce dobiegnie końca... co oznacza, że wkrótce nadejdzie CZAS NA MODY!!!!

Jednym z większych modów, które planuję zrobić, jest instalacja chińskiej/ebay jednostki centralnej. Dla tych, którzy nie są zaznajomieni z ideą chińskiej lub ebay jednostki centralnej, oto krótkie podsumowanie tego, czym są; ekonomiczna, wyglądająca jak OEM, alternatywa typu plug and play dla wysokiej klasy jednostek centralnych z rynku wtórnego.

Widząc, że wiele osób na forum zadaje pytania dotyczące tych jednostek centralnych, pomyślałem, że zrobię kompleksowy przegląd mojego konkretnego wariantu (zwanego "S100"). Mam nadzieję, że po zakończeniu tego posta z recenzjami, powinno to rozwiać pewne obawy dotyczące jakości jednostki centralnej i jej opłacalności jako zamiennika A20/Comand.

Ponieważ instalacja zajmie mi około tygodnia, oto kilka zdjęć jednostki centralnej w rzeczywistości.

Image

Tutaj jest HU wraz z pudełkiem, w którym się znajdował, instrukcją i pilotem. Angielski w instrukcji jest lepszy niż można by się spodziewać, wszystkie instrukcje są jasno rozłożone i łatwe (ish) do zrozumienia.

Image

To zbliżenie pilota. Pilot, choć fajna nowość, jest całkowicie zbędny i nie ma zastosowania w instalacji SLK. Może warto zachować go jako kopię zapasową na mało prawdopodobny wypadek awarii przycisków na przednim panelu.

Image

Oto porównanie wykończenia HU bezpośrednio z wykończeniem na panelu sterowania po liftingu. Jak widać, wykończenie HU jest idealne, wygląda w 100% jak OEM. Przyciski na HU mają bardzo podobną, jeśli nie taką samą "wagę" lub odczucie jak te na panelu sterowania. Ogólnie rzecz biorąc, muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem dopasowania i wykończenia.

Image

Oto zdjęcie tyłu. Model S100, który posiadam, wykorzystuje "modułowy" interfejs dla kabli i funkcji zewnętrznych. Niektóre jednostki HU z rynku wtórnego są dostarczane ze wszystkimi kablami wstępnie podłączonymi. Modułowa konfiguracja pozwala na zmniejszenie bałaganu i lepsze zarządzanie kablami w celu zmniejszenia zakłóceń elektromagnetycznych. Różne porty i ich odpowiednie kable są wyraźnie oznaczone i dobrze udokumentowane, gdzie się podłącza i jaka jest ich funkcja, dzięki czemu można pominąć i podłączyć funkcje, jak chcesz. Obecnie podłączyłem integrację iPoda, kabel wejściowy USB, kabel sterowania kierownicą, kabel "HU do quadlock" i adapter radiowy. Jednostka centralna była dostarczana z odbiornikiem GPS, który podłączę po poprowadzeniu kabla z zespołu lustra (gdzie znajduje się OEM).

Aktualny przewodnik instalacji pojawi się w sekcji DIY, ale zostanie tutaj zamieszczony link. Recenzje zostaną opublikowane w zarezerwowanych postach poniżej OP, gdy będą gotowe.

#2 · (Edited)
Pierwsze wrażenia

W piątek 28 marca 2014 r. z powodzeniem zainstalowałem jednostkę centralną S100 w moim samochodzie bez żadnych problemów!

KRÓTKO: Jestem początkowo bardzo pod wrażeniem wyglądu i funkcjonalności jednostki centralnej. Jestem optymistą, że recenzja długoterminowa będzie pozytywna.

Oto jak było wcześniej:
Image

IIIITTTSSSS ALIIIVEEEEEEEEE:
Image

A oto jak jest teraz:
Image

Image

Oto zdjęcie podświetlenia przycisków, które pasuje do reszty samochodu:
Image

Jak powiedziałem w moim głównym poście, nie będzie to szczegółowa, dogłębna recenzja. Zamierzam opowiedzieć o moich doświadczeniach z instalacją HU i moich interakcjach z jego funkcjonalnością podczas mojej dwugodzinnej sesji cruise/dostrajania. Jeśli chcesz moją szczegółową, dogłębną recenzję, będziesz musiał poczekać kilka miesięcy, aż się do niej przyzwyczaję i w pełni ukończę instalację.

Instalacja jest w 95% zakończona. Jedynym nierozwiązanym czynnikiem jest to, że muszę zmienić położenie odbiornika GPS z głębin samochodu do właściwej pozycji OEM za lusterkiem wstecznym. Aby to zrobić poprawnie, muszę móc zdjąć osłonę słupka A, co wymaga opuszczenia dachu. Zamierzam poczekać, aż będzie cieplej, zanim pójdę topless, aby uszczelki miały szansę się poluzować. Planuję również zainstalować montaż podtynkowy dla Aux/USB, co nastąpi po zdjęciu schowka, aby przeprowadzić GPS i wymienić filtr kabinowy.

Poza tymi drobnymi komplikacjami instalacja przebiegła idealnie. W pełni w 100% plug and play. Dosłownie. Najtrudniejszą częścią było usunięcie wykończenia, co dzięki TEMU filmowi było łatwym i płynnym procesem!

Po uruchomieniu urządzenia zobaczysz ten ekran:
Image

Ten ekran to ekran "domowy", z którego uzyskujesz dostęp do wszystkich funkcji jednostki centralnej. Jak widać, główne funkcje to:
  1. Media - gdzie zarządzane są wszystkie lokalnie przechowywane i FIZYCZNIE podłączone media i wchodzisz z nimi w interakcje (np.: USB, iPod, Aux itp.)
  2. POP - "Picture in Picture" to specjalna funkcja tej jednostki centralnej, która pozwala na jednoczesne uruchamianie dwóch funkcji. (np.: Ekran może być w połowie interfejsem muzycznym, a w połowie interfejsem nawigacyjnym)
  3. Radio - Dość oczywiste, interfejs jest naprawdę łatwy w użyciu
  4. Przeglądarka - Stara wersja IE, która działa w WinCE, działa tylko wtedy, gdy połączysz swój telefon z HU jako źródło danych lub jeśli dostaniesz kartę SIM i włożysz ją do wyznaczonego gniazda. Unikaj tej funkcji jak zarazy.
  5. Navi - Uruchamia dowolną aplikację nawigacyjną kompatybilną z WinCE, którą masz na karcie micro sim GPS. Urządzenie było dostarczane z edycją Navigo8 2011 Q3.
  6. BT - Twoje funkcje Bluetooth, w tym rozmowy w trybie głośnomówiącym i strumieniowanie muzyki.
  7. Tool - Mnóstwo nowatorskich aplikacji

Menu Media:
Image

Menu narzędzi:
Image

Ekran nawigacji:
Image

Przykład funkcji POP:
Image

Urządzenie jest bardzo responsywne, a interfejs użytkownika jest łatwy do zrozumienia. Istnieją pewne funkcje, które mają nadmiarowość w oprogramowaniu (np.: Wyłączenie ekranu i wyłączenie jednostki centralnej), ale w większości przypadków każdy przycisk służy własnemu celowi.

Najważniejszym przyciskiem na jednostce centralnej jest przycisk SRC, który jest odpowiednikiem przycisku "home" na iPhonie. To przenosi Cię z powrotem do menu głównego, gdzie możesz wybrać swoje źródło lub jaką czynność chcesz wykonać.

Odbiornik GPS to potężne małe urządzenie. Był w stanie uzyskać sygnał (w najlepszym razie w połowie siły), gdy znajdował się głęboko w trzewiach mojego samochodu. Dołączone oprogramowanie nawigacyjne jest bardzo przyjazne dla użytkownika i intuicyjne. Jeśli przejrzysz opcje, możesz nawet otrzymać ostrzeżenie, jeśli przekroczysz podany limit prędkości i ostrzeżenie dźwiękowe, jeśli zbliżasz się do znanego skrzyżowania z fotoradarem. Muszę jeszcze przetestować obie funkcje, ponieważ mój sygnał nie był wystarczająco spójny, ale jestem zainteresowany, aby zobaczyć, jak będzie działać.

Strumieniowanie przez Bluetooth działa dobrze, jakość dźwięku jest zadowalająca. Jakość dźwięku z DVD (z którą mogę porównać standardowy HU) jest znacznie lepsza niż w standardowym urządzeniu. Różnica nie jest dniem i nocą, ale jest na tyle istotna, że ​​warto ją odnotować.

Połączenia BT również działają dobrze, moja książka telefoniczna została pobrana automatycznie w ciągu kilku sekund po podłączeniu telefonu i udzieleniu jednostce centralnej pozwolenia na połączenie. Podczas mojej rozmowy testowej mój brat powiedział, że wbudowany mikrofon (jest też zewnętrzny, który jest dostarczany z jednostką centralną) jest "wystarczająco dobry", ale że "widać, że jesteś na mikrofonie Bluetooth". Więc weź to, jak chcesz. Moje elementy sterowania na kierownicy działały w 100% bez żadnych problemów, mogłem nawet inicjować i kończyć połączenia za pomocą elementów sterowania na kierownicy!

To wszystko, co przychodzi mi w tej chwili do głowy, jestem zmęczony i mam kilka projektów grupowych, nad którymi muszę pracować jutro, więc muszę iść spać. Mam nadzieję, że moje spostrzeżenia pomogą tym, którzy rozważają zakup jednej z tych jednostek centralnych! Jeśli naprawdę musisz znać mój ostateczny werdykt, minie miesiąc lub dwa, zanim napiszę moją dogłębną recenzję.

Na zdrowie!

#3 · (Edited)
Długoterminowa recenzja

Po ponad dwóch miesiącach i przejechaniu 6000 mil od czasu zainstalowania tego urządzenia...

Jeśli masz audio 20 (bez ekranu LCD), to jest to BARDZO dobry, realny i wysokowartościowy zamiennik, który odejmuje pół dekady od samochodu z perspektywy funkcji wnętrza. Jestem bardzo zadowolony z zakupu i polecam każdemu z A20 rozważenie tego jako zamiennika.

ZALETY:
- Opłacalny
- Wygląda w 100% jak OEM
- Czuje się jak OEM
- Większość interfejsu użytkownika wygląda dobrze
- Dużo funkcji
- ŁATWA (dosłownie plug and play) instalacja urządzenia

WADY:
- Interfejs użytkownika jest tandetny i trudny w użyciu w niektórych obszarach
- Pewne dziwactwa w oprogramowaniu sprawiają, że obsługa... jest interesująca w niektórych scenariuszach.
- Oprogramowanie GPS nie jest w 100% legalne, więc jego aktualizacja zabierze Cię w dziwną i cudowną podróż przez Internet.
--------------------------------------------------------------------

Oprócz moich początkowych obserwacji jest kilka dziwactw, głównie związanych z głośnością;
  1. Jeśli rozpoczniesz strumieniowanie dźwięku BT i przejdziesz z ekranu BT do innej funkcji, dźwięk zostaje obniżony o około 20% bez powodu. Jedynym sposobem, aby tego uniknąć, jest najpierw otwarcie żądanej funkcji (np. Nawigacja), a następnie skonfigurowanie dźwięku BT, a następnie użycie funkcji POP, aby nadać priorytet dźwiękowi BT, co pozwoli mu zachować pełny poziom głośności.
  2. Przy zmianie poziomów głośności GPS, urządzenie musi zostać uruchomione ponownie, aby zaczęły obowiązywać.
  3. Czasami po zakończeniu rozmowy przez Bluetooth musisz ręcznie uruchomić ponownie dźwięk, naciskając przycisk "Media". Po naciśnięciu automatycznie rozpocznie odtwarzanie od miejsca, w którym było przed odebraniem/rozpoczęciem połączenia.

Zauważyłem również kilka dziwnych rzeczy w oprogramowaniu:
  1. Oprogramowanie GPS jest genialne w 99,9% przypadków, ale czasami działa bardzo słabo.
  2. Oprogramowanie Bluetooth doskonale importuje kontakty zarówno z Androida, jak i iPhone'ów... po prostu nie rozróżnia kontaktów z jednego telefonu od drugiego (tj. pokazuje KONTAKTY WSZYSTKICH).
  3. Nawigacja do muzyki na karcie SD może być wręcz niebezpieczna, ponieważ wymaga wielu ręcznych danych wejściowych podczas jazdy.

Z punktu widzenia sprzętu wykończenie jest nadal w 100%, przyciski nadal wyglądają i działają świetnie. Moją jedyną skargą jest to, że ekran oślepia jak nic w bezpośrednim świetle słonecznym. Noszenie spolaryzowanych okularów przeciwsłonecznych uniemożliwia widzenie w połączeniu z bezpośrednim światłem słonecznym. Curro101 znalazł rozwiązanie za 18 dolarów tego problemu i poinformuje nas, czy działa wystarczająco dobrze, czy nie.

Oprócz moich wcześniejszych przemyśleń i spostrzeżeń na temat urządzenia, to wszystko, co naprawdę mam do powiedzenia na jego temat.

Dziękuję za poświęcony czas, mam nadzieję, że spodoba Ci się rozwiązanie, które wybierzesz dla swojego urządzenia aftermarket!

#599 ·
Po ponad dwóch miesiącach i przejechaniu 6000 mil od czasu zainstalowania tego urządzenia...

Jeśli masz audio 20 (bez ekranu LCD), to jest to BARDZO dobry, realny i wysokiej jakości zamiennik, który odejmuje pół dekady od samochodu z perspektywy funkcji wnętrza. Jestem bardzo zadowolony z mojego zakupu i polecam każdemu z A20 rozważenie tego jako zamiennika.

ZALETY:
- Opłacalne
- Wygląda w 100% jak OEM
- Działa jak OEM
- Większość interfejsu użytkownika wygląda dobrze
- Dużo funkcji
- ŁATWA (dosłownie plug and play) instalacja jednostki centralnej

WADY:
- Interfejs użytkownika jest tandetny i trudny w użyciu w niektórych obszarach
- Pewne dziwactwa w oprogramowaniu sprawiają, że działanie... jest interesujące w niektórych scenariuszach.
- Oprogramowanie GPS nie jest w 100% legalne, więc jego aktualizacja zabierze Cię w dziwną i cudowną podróż przez internet.
--------------------------------------------------------------------

Oprócz moich początkowych obserwacji jest kilka dziwactw, głównie dotyczących głośności;
  1. Jeśli rozpoczniesz strumieniowanie dźwięku BT i przejdziesz z ekranu BT do innej funkcji, dźwięk zostaje obniżony o około 20% bez powodu. Jedynym sposobem na uniknięcie tego jest najpierw otwarcie żądanej funkcji (np. Nawigacja), a następnie skonfigurowanie dźwięku BT, a następnie użycie funkcji POP, aby nadać priorytet dźwiękowi BT, co pozwoli mu zachować pełny poziom głośności.
  2. Przy zmianie poziomów głośności GPS, jednostka centralna musi zostać zrestartowana, aby zaczęły obowiązywać.
  3. Czasami po zakończeniu rozmowy przez Bluetooth musisz ręcznie zrestartować dźwięk, naciskając przycisk "Media". Po naciśnięciu automatycznie rozpocznie odtwarzanie od miejsca, w którym było przed odebraniem/rozpoczęciem połączenia.

Zauważyłem również kilka dziwnych rzeczy w oprogramowaniu:
  1. Oprogramowanie GPS jest genialne w 99,9% przypadków, ale czasami bardzo się psuje.
  2. Oprogramowanie Bluetooth świetnie importuje kontakty zarówno z Androida, jak i iPhone'ów... po prostu nie rozróżnia kontaktów z jednego telefonu od drugiego (tj. pokazuje KONTAKTY WSZYSTKICH).
  3. Nawigacja do muzyki na karcie SD może być wręcz niebezpieczna, ponieważ wymaga wielu ręcznych danych wejściowych podczas jazdy.

Z punktu widzenia sprzętu wykończenie jest nadal w 100%, przyciski nadal wyglądają i działają świetnie. Moją jedyną skargą jest to, że ekran odbija światło jak nic w bezpośrednim świetle słonecznym. Noszenie spolaryzowanych okularów przeciwsłonecznych uniemożliwia widzenie w połączeniu z bezpośrednim światłem słonecznym. Curro101 znalazł rozwiązanie za 18 dolarów tego problemu i poinformuje nas, czy działa wystarczająco dobrze, czy nie.

Oprócz moich wcześniejszych przemyśleń i spostrzeżeń na temat jednostki centralnej, to wszystko, co naprawdę mam do powiedzenia na jej temat.

Dziękuję za poświęcony czas, mam nadzieję, że spodoba Ci się rozwiązanie, które wybierzesz dla swojego nieoryginalnego urządzenia!
Kupiłem podobną jednostkę, ale nie mogę rozgryźć instalacji, ponieważ została dostarczona z ogólnymi adapterami wtykowymi, z których żaden nie wykorzystuje wzmacniacza światłowodowego OEM! Czy możesz pomóc w poradach dotyczących instalacji!?

#5 ·
Ulice się teraz w dobrym tempie oczyszczają... Tylko naprawdę niechlujnie, jeśli w ogóle. Mogę wyjąć samochód z garażu do przyszłego piątku, jeśli pogoda dopisze.

Oczekuj instalacji w weekend 22. Przepraszam, że was wszystkich zwlekam!

#9 · (Edited)
Który Head Unit masz?
Zgodnie z opisem w OP mam "R171 S100 headunit" (wyszukaj na ebay bez cudzysłowów dla HU).

*edit: Znaleziono link http://www.ebay.com/itm/A8-S100-Car...LK-Class-R171-/121246832962?pt=US_Video_In_Dash_Units_w_GPS&hash=item1c3adfd942

Czy masz system audio Harman Kardon?
Nie, z powodów, które wyjaśnię w mojej odpowiedzi na następne pytanie. Jeśli masz HK w swoim samochodzie, HU jest dostarczany z wiązką AV (jednym z modułowych załączników), która podłącza się do tyłu i umożliwia użycie wzmacniacza zewnętrznego. Konsensus członków forum z HK, którzy zainstalowali te HU, jest taki, że wymagany jest wzmacniacz z rynku wtórnego, wzmacniacz HK nie działa z konfiguracjami nie-OEM. Oznacza to również, że Twój system stereo będzie musiał zostać ponownie okablowany.

Czy jesteś audiofilem?
Tak, może się to wydawać dziwne, ponieważ nie mam w samochodzie dźwięku premium, ale jestem płodnym audiofilem. Na przykład. mój zestaw do gier ma niestandardową kartę dźwiękową, która umożliwia natywne użycie mojego gniazda aux 1/4 Sennheiser HD598 w celu minimalnego rozcieńczenia sygnału. Oprócz tego mam również kabel poprowadzony tak, aby się nie zwijał, aby zapobiec zakłóceniom elektromagnetycznym. Mam również duplikaty każdego utworu na moim komputerze w formatach FLAC i MP3, tylko dlatego, że pliki MP3 są niezbędne dla urządzeń o ograniczonej pojemności.

Udowodniwszy moją pedantyczność, istnieje kilka powodów, dla których nie mam dźwięku premium w moim samochodzie.
  1. Niewiele odtwarzaczy audio w samochodach obsługuje nieskompresowane audio
  2. Jedyną metodą wejścia w samochodzie, w której nie ma degradacji sygnału, jest karta USB/SD, której R171 nigdy nie miał fabrycznie
  3. Dach w moim samochodzie jest zawsze opuszczony, chyba że pada deszcz, więc akustyka jest zwykle do bani

Powiedziawszy to, jeśli chodzi o to, jestem obojętny na dźwięk w moim kabriolecie sportowym. Gdybym chciał salę koncertową na kołach, dostałbym klasę S. Główną motywacją do zainstalowania tego HU jest zainteresowanie technologią i bezpieczeństwem (integracja Bluetooth).

#10 ·
Dziennik kapitana, Data gwiezdna 43187.6. W miejscu, w którym mieszkam, spadło 8 cali śniegu, co jest totalną ********. Jeśli pogoda się znacząco nie ociepli, przez kilka tygodni mogę nie móc jeździć samochodem. Moja cierpliwość się kończy.

#11 ·
Dziennik kapitana, Data gwiezdna 43187.6. W miejscu, w którym mieszkam, spadło 8 cali śniegu, co jest kompletną ********. Jeśli pogoda się znacząco nie ociepli, przez kilka tygodni mogę nie móc prowadzić samochodu. Moja cierpliwość się kończy.
Prosty sposób. Przeprowadź się do Kalifornii :)

#26 ·
Jakieś zdjęcia z instalacji? I oczywiście efekt końcowy? PLLLLEASE!!!

Naprawdę dostaję szalu z tą rzeczą!

Przepraszam... Właśnie zobaczyłem, że zrobiłeś to we właściwym miejscu. Jak oceniasz jakość wideo? W ciągu dnia i w nocy, mam na myśli.
Jakość wideo jest dobra na całej planszy, z odległości, w której siedzę, nie widzę żadnych pikseli, chyba że patrzę bardzo uważnie. Ekran jest naprawdę jasny, więc bardzo łatwo go zobaczyć w ciągu dnia. Jeśli już, ekran jest tak jasny, że rozprasza podczas jazdy nocą. Może istnieć opcja automatycznej zmiany jasności podczas jazdy nocą, ale jest przycisk, który wyłącza wyświetlacz (nie wyłącza HU), co działa dobrze. Sprawdzę jutro i zamieszczę odpowiedź dotyczącą opcji.

#24 ·
Eto (s100) jest świetne

Ja również zamówiłem ETO Mercedes-Benz SLK200 SLK280 SLK350 SLK55 GPS Nav Auto Radio Car Stereo DVD. Instalacja była łatwa i jak stwierdzono, najtrudniejszą częścią było odinstalowanie starego radia. Polecam to rozwiązanie w porównaniu do komercyjnych radiów, w których trzeba znaleźć fację, CANBUS, wiązkę przewodów itp. Mam wszystkie elementy sterujące na kierownicy i ma świetny interfejs użytkownika. Podobają mi się małe dodatki, takie jak funkcjonalność WIFI, używam telefonu jako hotspotu. Wciąż bawię się funkcjami. Mogę zachować wygląd mojego radia Mercedes i uzyskać świetne, responsywne radio.

Link: http://www.ebay.com/itm/ETO-Mercede...ar-Stereo-DVD-/281017995936?pt=US_Video_In_Dash_Units_w_GPS&hash=item416dfa52a0

#354 ·
Link do jednostki centralnej SLK350

Ja również zamówiłem ETO Mercedes-Benz SLK200 SLK280 SLK350 SLK55 GPS Nav Auto Radio Car Stereo DVD. Instalacja była łatwa i jak stwierdzono, najtrudniejszą częścią było odinstalowanie starego radia. Polecam to rozwiązanie w porównaniu do komercyjnych radiów, w których trzeba znaleźć panel przedni, CANBUS, wiązkę przewodów itp. Mam wszystkie elementy sterujące na kierownicy i ma świetny interfejs użytkownika. Lubię małe dodatki, takie jak funkcjonalność WIFI, używam telefonu jako hotspotu. Wciąż bawię się funkcjami. Mogę zachować wygląd mojego radia Mercedes i uzyskać świetne, responsywne radio.

Link: Radio samochodowe do Mercedes Benz SLK200 SLK280 SLK350 SLK55 GPS Nav Auto Radio DVD | eBay
Wygląda to na rzeczywisty produkt i jest nieco tańszy niż opcja na eBay:

2 din jednostka centralna aftermarket autoradio stereo odtwarzacz dvd GPS sat nav system dla 2000-2011 Mercedes SLK Class R171 SLK200 SLK280 SLK300 SLK350 SLK55

#27 ·
Czy musiałeś kupić adapter USB wifi?
Udostępniłem internet z telefonu za pomocą dostarczonego kabla USB, specjalnie do testowania funkcji przeglądania stron internetowych. Nie jestem pewien, czy ma wbudowane Wi-Fi. Sprawdzę jutro i dam znać. Moim zdaniem przeglądarka internetowa jest całkowicie zbędna i bezużyteczna. Mój telefon (lub jakikolwiek smartfon) oferuje lepsze przeglądanie z łatwym dostępem do moich ulubionych aplikacji multimedialnych. Dodatkowo jest to zagrożenie bezpieczeństwa.

#31 ·
Nie zdawałem sobie sprawy, że umieściłeś recenzję na górze, ponieważ przeskakuję do "pierwszego nieprzeczytanego postu"... jakieś obawy dotyczące jakości dźwięku lub porównania?
Jakość dźwięku z płyt CD jest zauważalnie lepsza w porównaniu z urządzeniem A20, które miałem wcześniej. Podczas odtwarzania dźwięku z USB, iPoda lub karty SD jakość jest świetna. Nie dzień i noc, ale o wiele lepsza niż standardowa.

#42 ·
Hmm, czy warto zastąpić to ntg1? Jak wygląda dopasowanie i wykończenie? Ze zdjęć wygląda bardzo oem.
Zależy od tego, jakiej funkcjonalności szukasz. Istnieją rozwiązania, które bezproblemowo integrują się z ntg1, zapewniając podstawową funkcjonalność Bluetooth i iPoda za mniej więcej tę samą cenę. Zatem pozostawiam decyzję Tobie, czy instalacja nowego HU jest warta dodatkowych funkcji. Jeśli chodzi o dopasowanie/wykończenie, jest bardzo imponujące. Wygląda i czuje się w 100% jak OEM, nie mógłbym być bardziej zadowolony! :D

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.