Mercedes SLK World banner
Status
Not open for further replies.
21 - 40 of 64 Posts
... Odkryłem, że jedno z moich świateł stopu nie działa...
Właśnie zdałem sobie sprawę, że powiedziałeś światła stopu/tylne. W twoim samochodzie światła te są już diodami LED i nie można ich wymienić, zakładając, że masz standardowe światła, a nie z rynku wtórnego.

Jest mało prawdopodobne, aby wszystkie diody LED spaliły się jednocześnie. Jeśli naprawdę miałeś na myśli światło stopu/tylne (innymi słowy, dolną jedną trzecią segmentu światła), to możliwe, że dzieje się coś innego, na przykład problem z okablowaniem.

Wątek dotyczący demontażu i wymiany tylnych świateł, dzięki

Około miesiąc temu kupiłem mojej żonie jej nowy wymarzony samochód - czarnego SLK-280 z 2006 roku z ładnym kremowym wnętrzem - trochę szorstki, ale wart naprawy. Nie jestem prawdziwym mechanikiem, ale majsterkuję, kiedy mogę. Około tydzień po tym, jak go dostaliśmy, zauważyłem wodę w tylnym świetle po stronie kierowcy, a następnie w ciągu kilku dni pojawiły się trzy komunikaty informujące, że światła w obu tylnych światłach zgasły i używane są alternatywne żarówki.
Okazało się, że diody LED na dole przestały działać dla hamulców, a górne światła przeciwmgielne przejęły funkcję po obu stronach. Pomyślałem, że muszę wymienić oba zespoły tylnych świateł i zacząłem szukać nowych części. Skończyło się na zamówieniu dwóch nowych tylnych świateł z Mercedes-Benz Parts and Accessories | MercedesPartsCenter.com, każde OEM MB za 135,43 i 24,00 wysyłki za oba. Dotarły w ciągu kilku dni, a dzisiaj postępowałem zgodnie ze wszystkimi tymi wspaniałymi wątkami, przewodnikami i zdjęciami, rozebrałem swoje i założyłem nowe. Wszystko działało świetnie, a trzy komunikaty zniknęły, gdy tylko podłączyłem nowe. Trochę ciasno, ale świetne wskazówki i uznałem, że moim obowiązkiem jest podziękować zaangażowanym osobom i być może to pomoże komuś w przyszłości. Brian

Tak, wydaje mi się, że mocowanie wokół światła przeciwmgielnego było pęknięte i luźne, uszczelka i pozostałe dwa światła wyglądały dobrze. Cieszę się, że je wymieniłem i błędy zniknęły.

Dzięki Durkatlonowi za pokazanie i wyjaśnienie procedury, ponieważ spotkaliśmy się dziś rano, aby zdjąć zespół tylnych świateł ponia003 i zainstalować tylne światło AMG (z centralnym poziomym przydymionym obszarem).

Podziękowania dla Durka za wyjaśnienie i zademonstrowanie procedury oraz dla Dana za pojazd demonstracyjny.

Procedura została opisana i zilustrowana w następujących postach:

1. Link do postu Johna (UK-C200): http://www.slkworld.com/slk-r171-general-discussion/10397-tail-light-removal.html

2. Link do postu Zeiser50 dotyczącego usuwania środkowego panelu w bagażniku: http://www.slkworld.com/slk-r171-general-discussion/3611-remove-paneling-rear-center-section.html

To, co następuje, jest głównie uzupełnieniem powyższych 2 postów i być może dołączone zdjęcia wyjaśnią procedurę. To w żadnym wypadku nie jest wyczerpujące i nie zastępuje tego, co może zapewnić wykwalifikowany i przeszkolony autoryzowany technik.
Czuję, że palce Jeffa swędzą, żeby mnie zabić za odpowiedź na stary post.

Dzięki dla Eddy'ego, Durka i Dana za zebranie tego wszystkiego.

Szczegółowe zdjęcia to prawdziwy plus podczas demontażu czegokolwiek. Te są w punkt.
Aktualizuję tylko żarówki, ale chciałem, aby dostęp był jak najłatwiejszy.
Unika problemów z upuszczaniem rzeczy w niedostępnych miejscach.

Po aktualizacji przednich kierunkowskazów do żarówek Cree, robię to samo z tyłu.

Przód był prosty, ale prawdziwy ból, jeśli chodzi o małe dłonie i zręczność magika. To ktoś z 40-letnim doświadczeniem w palnikach ryżowych

Wow, what a convoluted mess to remove a freaking tail light. German engineering.
Poczekaj, aż upuścisz śrubę/żarówkę w dowolnym miejscu.

Niesamowite, jak szybko odkrywasz niemieckie słowa, o których nie wiedziałeś, że je znasz!

Save
Ta szczegółowa procedura usuwania tylnych świateł działała fantastycznie, dzięki za udostępnienie Eddy/Durk.

Jedynym drobnym problemem jest to, że nie mogłem rozwiązać problemu!

Kiedy uzyskałem dostęp do tylnej części światła tylnego, wyjąłem żarówkę światła przeciwmgielnego. Włókno żarówki wydawało się w porządku, ciągłość przewodów ok. Więc zainstalowałem nową żarówkę, którą kupiłem w Pelican parts, PN 000000-008156-MBZ, oryginalna żarówka przeciwmgielna 21W, o długiej żywotności. To nie zadziałało.
Oczyściłem styki środkiem do czyszczenia styków i papierem ściernym, i wciąż nie działa.

Ciekawą rzeczą do podkreślenia jest to, że zmierzyłem napięcie w gnieździe żarówki i dało mi przerywane 0-12 V.

Teraz nie wiem, czy to przerywane napięcie jest spowodowane brakiem rezystancji mojego multimetru, czy też rzeczywistym problemem z modułem tylnego światła.

Wszelka pomoc będzie bardzo mile widziana. Dzięki!

Widzę tu odniesienie do "wymieniłem tylne światło w mniej niż godzinę".

Jeśli nigdy wcześniej nie pracowałem przy moim SLK (pracowałem przy innych samochodach, ale nie jestem geniuszem motoryzacyjnym), a moim celem jest wyjęcie wykładziny bagażnika, aby sprawdzić, czy serwis zapomniał ponownie podłączyć czujnik do zatrzasku przegrody bagażnika (tego, który rejestruje, czy jest zamknięty, abym mógł opuścić dach), ile czasu powinienem przeznaczyć na wyjęcie wykładzin bagażnika, rozejrzenie się tam, a następnie ponowne ich zamknięcie? (Zakładam, że jeśli to tylko połączenie, które zostało pominięte, to zajmie tylko kilka sekund, aby je ponownie podłączyć.)

Jeśli masz instrukcje i narzędzia, może 30 minut na usunięcie. Potrzebujesz czegoś, aby utrzymać pokrywę bagażnika w "pozycji montażowej", używam do tego 6-stopowego kija.

Jeśli nigdy wcześniej nie pracowałem przy moim SLK (pracowałem przy innych samochodach, ale nie jestem geniuszem motoryzacyjnym), a moim celem jest wyjęcie wykładziny bagażnika, aby sprawdzić, czy serwis zapomniał ponownie podłączyć czujnik do zatrzasku przegrody bagażnika (ten, który rejestruje, czy jest zamknięty, abym mógł opuścić dach), ile czasu powinienem przeznaczyć na wyjęcie wykładzin bagażnika, rozejrzenie się tam, a następnie ponowne ich zamknięcie? (Zakładam, że jeśli to tylko połączenie, które zostało pominięte, to zajmie tylko kilka sekund, aby je ponownie podłączyć.)
Zakładam, że sam przełącznik jest na miejscu (brak dziury w miejscu, gdzie powinien być przełącznik)? Możliwe, że nie podłączyli złącza. Aby to ustalić, niestety będziesz musiał wyjąć duży plastikowy element z bliskiego końca bagażnika, który przechodzi na całą długość. Zasadniczo będziesz postępować zgodnie z instrukcjami w tym poście, aż dojdziesz do tego zdjęcia, gdzie wskazany jest przełącznik, którego szukasz:

Image

Discussion starter · #32 ·
Widzę tu odniesienie do "wymieniłem tylne światło w mniej niż godzinę".

Jeśli nigdy wcześniej nie pracowałem przy moim SLK (pracowałem przy innych samochodach, ale nie jestem geniuszem motoryzacji), a moim celem jest wyjęcie wykładziny bagażnika, aby sprawdzić, czy serwis zapomniał podłączyć czujnik do zatrzasku przegrody bagażnika (ten, który rejestruje, czy jest zamknięty, abym mógł opuścić dach), ile czasu powinienem przeznaczyć na wyjęcie wykładzin bagażnika, rozejrzenie się tam, a następnie ponowne ich zamknięcie? (Zakładam, że jeśli to tylko połączenie, które zostało pominięte, zajmie to tylko kilka sekund, aby je ponownie podłączyć.)
Pozwoliłbym na 60-90 minut (prawdopodobnie zawyżam): po prostu nie spiesz się i bądź metodyczny. Pomaga również, jeśli jest druga para rąk, która pomaga w trzymaniu i przenoszeniu rzeczy.

Save
Bardzo dziękuję! Zapoznaję się ze stroną i sposobem publikowania, ale jestem jeszcze amatorem. Jesteście WSZYSCY tacy wspaniali! Chciałbym wiedzieć, jak to powiedzieć całej społeczności.

+1 :frown:

Co się dzieje? :nerd:
PhotoBucket zdecydowało, że nie stać ich już na bezpłatne hostowanie zdjęć dla innych stron internetowych. Zatem każdy, kto linkował stąd do tamtej strony, musi teraz zapłacić lub patrzeć, jak zdjęcia nie ładują się.

Lepiej byłoby użyć imgur lub tym podobnych, a jeszcze lepiej, hostować zdjęcia na samym slkworld. Niestety, istnieją ograniczenia rozmiaru i myślę, że również ograniczenie całkowitej przestrzeni dla użytkownika niepremium.

Problem z obrazkiem...powolne dni u dealera.

Niestety dowiedzieliśmy się, że "chmura" nie jest na zawsze...prawdopodobnie najlepiej dla majsterkowiczów osadzić zdjęcia w wątku. Poza sporadycznymi problemami z obracaniem, jest to dość łatwe. Jednak nie sądzę, żeby można było umieszczać zdjęcia pomiędzy akapitami, więc być może nazwij je numerem lub tytułem, a następnie odwołuj się do nich w tekście.

To jest test...

A teraz ten.

Nie rozdzielone...wszystko na końcu.

Być może utwórz dokument DIY w całości w programie WORD i zapisz jako PDF, a następnie dołącz do wątku. Jakieś inne pomysły?

Baja-D

Attachments

Save
21 - 40 of 64 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.