Mercedes SLK World banner
Status
Not open for further replies.

Funkcja wstrzymania przestała działać.

1 reading
19K views 21 replies 6 participants last post by  EdL  
#1 ·
Funkcja hold przestała działać w moim SLK 250 z 2013 roku. Działała kilka razy i dla mnie, a teraz całkowicie przestała. Jakieś pomysły, gdzie powinienem zacząć szukać?

#4 ·
Oto warunki działania HOLD

Image

Warunki aktywacji
Możesz aktywować funkcję HOLD, jeśli:
Pojazd jest nieruchomy
Silnik pracuje lub został automatycznie wyłączony przez funkcję ECO start/stop
Drzwi kierowcy są zamknięte lub pas bezpieczeństwa jest zapięty
Maska ​​jest zamknięta
Elektryczny hamulec postojowy jest zwolniony
Dźwignia zmiany biegów znajduje się w pozycji D, R lub N w pojazdach z automatyczną skrzynią biegów
DISTRONIC PLUS jest dezaktywowany

#12 ·
Jednym z powodów, dla których MOŻESZ NIE chcieć tego naprawiać - ta funkcja zatrzymania wydaje się powodować przedwczesne zużycie klocków. Za każdym razem, gdy jej używasz, klocki są dociskane (cóż, duh :rolleyes: ), ALE gdy dotkniesz gazu/poruszysz kierownicą, następuje lekkie opóźnienie: samochód zaczyna jechać do przodu, POTEM klocki zwalniają (nie=> klocki zwalniają, a następnie jadą do przodu).

#15 ·
Czujnik znajduje się na ujemnym zacisku akumulatora głównego, jeśli jest uszkodzony, tracisz funkcję podtrzymywania hamulca i funkcję start-stop eco, być może również.

owns 2012 Mercedes SLK
Save
#22 ·
Człowiek by pomyślał, że do tej pory nauczyłem się zaczynać od prostych rzeczy. Zrobiłem test obciążeniowy głównego akumulatora i wypadł dobrze, ale po niskiej stronie. W końcu wymieniłem akumulator, zresetowałem komputer i wszystko działa teraz dobrze. Dzięki wszystkim za wasz wkład. Może następnym razem przypomnę sobie, żeby użyć metody KISS.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.