Mercedes SLK World banner
Status
Not open for further replies.

Jednostka centralna Android z MOST lub bez

9 reading
7.2K views 13 replies 7 participants last post by  DaanW26  
#1 ·
Cześć wszystkim panom, którzy chcą podzielić się swoją wiedzą/doświadczeniem,

Mam 06 SLK350 R171 i właśnie kupiłem jednostkę z Androidem, tylko dlatego, że potrzebowałem używać Bluetooth i funkcji telefonu na kierownicy i nie chciałem wydawać na adapter. Po przeczytaniu mnóstwa informacji na tym forum dowiedziałem się, że system Command jest skonfigurowany jako układ pierścieniowy z MOST i wymaga połączenia światłowodowego. Usunąłem zmieniarkę CD w schowku i NAV w bagażniku, więc czy naprawdę potrzebuję światłowodu? Co straciłbym, gdybym połączył się bezpośrednio z nową jednostką z Androidem? Nowy Android ma canbus, brakuje tylko światłowodu.

Istniejący HU

Image

Nowy HU

Image

Image

#2 ·
Będzie brakowało dźwięku - w schowku pasażera znajduje się wzmacniacz, podłączony również światłowodem. Z niektórymi z tych urządzeń z systemem Android sprzedawcy wysyłają dość długi kabel do podłączenia nowego urządzenia do istniejących kabli w schowku na nogi. Inną opcją jest samodzielne poprowadzenie wszystkich przewodów od urządzenia do schowka na nogi - obejmuje to głośniki i CAN do sterowania kierownicą.

#3 ·
Czy to ERISIN es8740? Wtedy może być potrzebny kabel przedłużający BZ6M.

BZ6M:
Erisin BZ6M 6M długi kabel przedłużający zasilanie i radio dla Mercedes Benz E/G/CL/CLS/S Class W463 W211 W219 W215 W220

Jeśli Twój samochód należy do wysokiej specyfikacji z oryginalnym fabrycznym wzmacniaczem światłowodowym lub fabryczny radioodtwarzacz jest z ekranem nawigacji, musisz kupić dodatkowy kabel przedłużający zasilanie i radio BZ6M do instalacji, a po zainstalowaniu to urządzenie będzie działać bezpośrednio z głośnikami samochodowymi, fabryczne światłowody NIE będą już działać.

https://imgs.inkfrog.com/pix/easyrising/ES8740S-E2-3-Install.jpg

https://imgs.inkfrog.com/pix/easyrising/ES8740S-E2-4-Wiring-Diagram-2.jpg

#4 ·
Jeśli chcesz używać przycisków na kierownicy, upewnij się, że masz adapter magistrali CAN! Bez niego nie zadziała, urządzenie z Androidem technicznie nie ma wbudowanego CAN, ma połączenie dla adaptera magistrali CAN. To ten, który faktycznie komunikuje się na magistrali.

#10 ·
Cześć wszystkim dobrym Dżentelmenom, którzy tu udostępniają, bardzo dziękuję za wszystkie wasze uwagi i rady, z powodzeniem zainstalowałem nową jednostkę centralną Witson!
Jak dotąd jakość urządzenia jest dobra, ale nie kabli, które są z nim dostarczane.
Poszedłem drogą użycia 6-metrowego przedłużacza, ponieważ jest to plug and play bezpośrednio ze złączy istniejącego wzmacniacza. Światłowód był zbyt dużym kombinowaniem dla mojego mózgu.

#13 ·
Hej Turbo, uwielbiam Android Auto, całkowicie bez użycia rąk z poleceniem głosowym. W pełni funkcjonalna kierownica i wiele więcej…teraz mogę prowadzić bez obaw o rozmowy telefoniczne…jedynym zmartwieniem jest teraz nowe rozproszenie uwagi w postaci wideo w podróży…wiadomości, smsy itp.😅

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.