Mercedes SLK World banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Hi,
I just became a member and want to say hallo to all memebers.

I have SLK 230 yearmodel 2001. This is only the second season I am driving. It is in very good condition with only just below 30000 km on the meter. It’s a really nice car and I enjoy every mile driving it.

I am living in Sweden and since the winters are not really suitable for driving with the roof down I have the car garaged during the colder season. I brought it out some weeks ago and when I tested the roof everything worked just fine. However, about a week ago we suddenly got some nice weather and I should open up the car, pressed the knob but nothing happened. I did some simple checks and the microswitch in the trunk, for the curtain, worked as it is supposed. I checked the fuses but obviously the wrong one.

Anyway I left the car with the Mercedes dealer’s garage because I thought they are the most competent even if they probably also is the most expensive alternative. What they found out was that fuse no. 7 was gone and when they replaced it the new was gone at once. As this made it impossible to make any diagnosis with their computer (!?) it did not really help me to find the problem.
The answer I now have got is that there is a shortcurcuit somewhere but they have no clue where it can be. The only thing they say, at the dealer, is that they can start in one end and just continue. This makes me rather worried since it may drain my wallet completely.

Apart from the problem with the roof the car runs perfect.

I anyone has experienced this problem I would appreciate any clue on how to start finding and isolating the problem.

Hoping to get some help and save some money.

//Mats
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
I had a similar problem. I have a SLK320 and the top would only open about half the time. I posted here about this a year ago so search on roof problems and it should come up. Anyway...since my problem was sporadic, they had a problem diagnosing the problem. When they did the diagnostics all would come back good...until they finally hit it at a time the sensor was not working...they could then see and replace the right one. I'm not sure this is helping you becuase I don't know which sensor it was, but they finally did get the correct one replaced and the top is no longer a problem. Good luck.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
need help

hello,
dit you find out what the problem was with your roof. I seem to have the same problem, fuse 7 blows every time i turn on the ignition key.

hoping you can give me an answer Thanxs
 

·
Administrator 2009 SLK 55 AMG/Founding Member 2006
Joined
·
99,549 Posts
mats,

Welcome from Valrico, Florida!
And welcome to this great forum!



You might want to post an introduction in the ‘new members introduce yourself here’ section, if you haven’t already.




If you haven’t, please use the 'search' feature at the top of the page for your questions as they have probably been asked before.
In addition, if you haven’t, please post your question in the appropriate discussion forum for a quicker response. Be patient and a knowledgeable member or guest will address your question.
If you wish to PM (Private Message) someone, you need 15 posts. To get those 15 posts quickly, just go to the ‘new members introduce yourself here’ section and welcome enough new members listed to obtain your needed posts.
And finally, if you find something useful on your visit here today, perhaps something that saved you time or money, please consider becoming a donating member or make a one-time donation to offset development and operating costs. Even $5 is welcome! At the top of the page, click ‘Donate now’. Thanks!
 
1 - 4 of 4 Posts
Top