Mercedes SLK World banner

Status
Not open for further replies.
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
I just got a 1999 home, it seems to me the car is not going into overdrive.
rpm is 3000 at 60 mph.

any swithches or checks i can do?

thanks in advance
 

·
Administrator 2009 SLK 55 AMG/Founding Member 2006
Joined
·
97,449 Posts
zxmzrc,

Welcome to the World’s Premier Mercedes-Benz SLK Community from Valrico, Florida!

Please update your location/vehicle (model and year) in your profile as it helps the members answer your questions which usually are based on that information.
‘Usercp’ at the top left of page, then ‘edit your details’ on the left side, ‘additional information’ near the bottom, edit your ‘location’ and ‘vehicle’. And it only takes about 30 seconds to do!

You might want to post an introduction in the ‘New members introduce yourself here’ section, if you haven’t already.



Some tips to make your visit here more enjoyable:

If you haven’t, please use the 'search' feature at the top right of the page for your questions as they have probably been asked before. Remember, ‘Search’ is your friend.
In addition, if you haven’t, please post your question in the appropriate discussion forum for a quicker response and only once. Be patient and a knowledgeable member or guest will address your question.
If you wish to become PM (Private Message)- capable, you need 15 posts. To get those 15 posts quickly, just go to the ‘New members introduce yourself here’ section and welcome enough new members to obtain your needed posts to PM.
New members and guests should be aware that the 'New Posts' link next to the 'Search' link top right of the info bar is a great way to see all of the posts you have missed since you were on the forum last. Remember to click 'mark forums read' under ‘quick links’ when you leave.
Also vote or enter our Ride of the Month competition: ROTM Submissions & Voting - Mercedes Benz SLK World Forum
Thank you,
Jeff
Moderator/Founding Member
 

·
Registered
Joined
·
249 Posts
I'm assuming it's an automatic with the 722.6 5 speed? 3000 RPMs isn't that far off from where my C230 is at 60 MPH. Just a thought, was the selector in 4 and not D? It's easy to to miss D and just drive in 4. Also, try and reset the adaptive transmission. I know there are instructions on the 202 and 210 forum on Benzworld, someone here will probably post a link from the 170 section of this forum.
 
1 - 4 of 4 Posts
Status
Not open for further replies.
Top