Mercedes SLK World banner

Joe Wilson SLK320 lost instruments no start

632 Views 12 Replies 12 Participants Last post by  hasontour
I had 1rst and reverse gears only (1rst, not 2nd) and found a blown 5 amp fuse in the main fuse box that says it is for top indicator light and transmission and upon replacing it I lost all instruments and lights in instrument panel and now starts twice for 3 seconds or less and dies then will disable starter and I have nothing till I unhook battery and then upon reconnecting battery it just repeats. It was saying in trans codes no info from speed sensor 3 which come from ABS unit. Scan on ABS says no signal from rear wheel sensors but get proper readings on all 4 sensors where they hook in to ABS unit. Replaced ABS unit no change. Engine runs right for the few seconds that it does. No fuel pressure problems. Manual says there is a traction control module in right rear of engine compartment. It does no exist. Local shop says it is all in the ABS module. TIRED

shifting issue here:

http://www.slkworld.com/slk-r170-general-discussion/316673-shifting-problem.html#post2583305
  • Like
Reactions: 2
Status
Not open for further replies.
1 - 13 of 13 Posts
Welcome to SLKWorld.com: The #1 Mercedes-Benz SLK Forum from Valrico, Florida!

Some tips to make your visit here more enjoyable:
If you haven’t, please use the 'search' feature at the top right of the page for your questions as they have probably been asked before. Remember, ‘Search’ is your friend.
If you wish to become PM (Private Message) capable, you need 15 posts. To get those 15 posts quickly, just go to the ‘New members introduce yourself here’ section and welcome enough new members to obtain your needed posts to PM. You can always pm a moderator.
Want to post a picture? Start a new thread or make a post, click ‘edit’, click on the ‘paper clip’ or ‘advanced’ and/or ‘manage attachments’ then ‘choose file’ then ‘upload’ and ‘submit’! If Iphone pics, you need to rename any additional pics as Iphone names its pics all the same, image.jpg.
Want to ‘like’ or thank’ someone’s comments? Use the ‘like’ button to the right or the ‘Thanks’ button, bottom right of any post you like. This saves you having to comment.
New members should be aware that the 'New Posts' link next to the 'Search' link top right of the info bar is a great way to see all of the posts you have missed since you were on the forum last. Remember to click 'mark forums read' under ‘quick links’ when you leave.
Post your vin in the Vehicle Datacard Request section to get a free datacard (options on your car). You must update your profile with vehicle info and your location and post an introduction first.
Also vote or enter our Ride of the Month competition: ROTM Submissions & Voting - Mercedes Benz SLK Forum

Thank you
Jeff
Moderator/Founding Member/Ride of the Month Coordinator
See less See more
Welcome from Madrid...

Hopefully some of the r170 will be able to throw some light on the subject.
Welcome from Portland, Oregon. Enjoy the forum and the top down driving.
Welcome from England.
Welcome from the Sacramento Valley SLK Enthusiasts!
Bad job testing fuses. Blown fuse was problem. Still have dead can bus. Cannot find bus terminal block.
Hi, welcome from Barrhead, Scotland. :smile:
Hi and welcome from the UK Midlands! :)

Hopefully, one of our R170-knowledgeable members will be along shortly to offer some useful advice..
1 - 13 of 13 Posts
Status
Not open for further replies.
Top