Mercedes SLK World banner

Status
Not open for further replies.
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Headlights - need some help - the Right Side (drivers) headlight low bean appears not to be working. When you turn the headlight switch to position one - both side lights come on, when you turn it to position two - the left low beam comes on and the right side stays out. The bulb warning light also comes on at this point. On full beam - both side come on!

Have replaced both H7 bulbs - but get the same problem, have tried swapping the bulbs - just in case - but it works fine when fitted to the left side.

Have checked the fuses in the panel behind the light switch - these are all good...!

What next - I would welcome any advice / guidence.
 

·
Administrator 2009 SLK 55 AMG/Founding Member 2006
Joined
·
96,474 Posts
Welcome to SLKWorld.com: The #1 Mercedes-Benz SLK Forum from Valrico, Florida!

Please update your location/vehicle (model and year) in your profile as it helps the members answer your questions which usually are based on that information.
‘Usercp’ at the top left of page, then ‘edit your details’ on the left side, ‘additional information’ near the bottom, edit your ‘location’ and ‘vehicle’. And it only takes about 30 seconds to do!

You might want to post an introduction in the ‘New members introduce yourself here’ section, if you haven’t already.



Some tips to make your visit here more enjoyable:

If you haven’t, please use the 'search' feature at the top right of the page for your questions as they have probably been asked before. Remember, ‘Search’ is your friend.
In addition, if you haven’t, please post your question in the appropriate discussion forum for a quicker response and only once. Be patient and a knowledgeable member will address your question.
If you wish to become PM (Private Message) - capable, you need 15 posts. To get those 15 posts quickly, just go to the ‘New members introduce yourself here’ section and welcome enough new members to obtain your needed posts to PM.
New members and guests should be aware that the 'New Posts' link next to the 'Search' link top right of the info bar is a great way to see all of the posts you have missed since you were on the forum last. Remember to click 'mark forums read' under ‘quick links’ when you leave.
Also vote or enter our Ride of the Month competition: http://www.slkworld.com/rotm-submissions-voting/

Thank you,
Jeff
Moderator/Founding Member
 

·
Registered
Joined
·
36 Posts
It is likely your multifunction switch on the steering column. The switch that does high and low bean, left and right signal as well as windshield wipers. I know that was the root cause when both my high beams stopped working.

If you search by my user name "MidLifeSolution", you will find a thread that covers replacing the switch. What the thread doesn't cover is removing the lower dash panel to get at the wiring harness to unplug and plug in the switch.
 
1 - 3 of 3 Posts
Status
Not open for further replies.
Top