Mercedes SLK World banner

1 - 20 of 33 Posts

·
Administrator - Founding Member since 2006
Joined
·
93,469 Posts
Camo,

Welcome to SLKWorld.com: The #1 Mercedes-Benz SLK Forum from Valrico, Florida!

Some tips to make your visit here more enjoyable:
If you haven’t, please use the 'search' feature at the top right of the page for your questions as they have probably been asked before. Remember, ‘Search’ is your friend.
If you wish to become PM (Private Message) capable, you need 15 posts. To get those 15 posts quickly, just go to the ‘New members introduce yourself here’ section and welcome enough new members to obtain your needed posts to PM.
Want to post a picture? Start a new thread or make a post, click ‘edit’, click on the ‘paper clip’ or ‘advanced’ and/or ‘manage attachments’ then ‘choose file’ then ‘upload’ and ‘submit’! If Iphone pics, you need to rename any additional pics as Iphone names its pics all the same, image.jpg.
Want to ‘like’ or thank’ someone’s comments? Use the ‘like’ button to the right or the ‘Thanks’ button, bottom right of any post you like. This saves you having to comment.
New members should be aware that the 'New Posts' link next to the 'Search' link top right of the info bar is a great way to see all of the posts you have missed since you were on the forum last. Remember to click 'mark forums read' under ‘quick links’ when you leave.
Post your vin in the Vehicle Datacard Request section to get a free datacard (options on your car). You must update your profile with vehicle info and your location and post an introduction first.
Also vote or enter our Ride of the Month competition: ROTM Submissions & Voting - Mercedes Benz SLK Forum

Thank you
Jeff
Moderator/Founding Member/Ride of the Month Coordinator
 

·
Registered
Joined
·
40 Posts
Let me know how yours is treating you. Just had to do some work on my AC compressor. It was causing my engine to stall or alternatively the multiv belt to snap.
Hey Brother P! In just over two years, I must say not badly at all. I bought the car second hand in 2013 and the rear SAM unit needed replacing, none of the rear lights were working. R 10 000.00 later, but it was paid for by the selling dealer. Since then, there was a thrumming vibration that started about six months after I took ownership and I was petrified that it was the diff. It led to "Google doctoring" and I was horrified at the consequence of such a catastrophe. Thankfully, after sending the car in for new tyres, it turned out that one of the rims was buckled (my fault) so I had all four straightened, cleaned up and the vibration's disappeared.

The car is currently slightly out of commission at the moment with the secondary air injection pump having given up the ghost and fright the related circuit board in the front SAM unit. The pump issue is seemingly common and there's a thread on here about diagnosis and (if you're brave enough) DIY repair. Anyhow, both of those need to be replaced. I've been told that I can still drive the car but I'd rather not tempt fate. I'm awaiting delivery of the parts and hope to have him back in fine fettle by the end of next week.

Oh and I changed the poly-belt about 20 000km ago, it had developed a squeak but wasn't too badly worn. I don't like odd noises so I had it seen to. Normal wear and tear that though.

Other than those two issues, one self-imposed, I have absolutely no cause for complaint. I love my Blue Monster and have no intention of selling! This one's a keeper and I'm hoping to add an AMG as a stablemate in the next few years.

How long have you had yours for? Any other issues other than the A/C?
 
1 - 20 of 33 Posts
Top