Mercedes SLK World banner
Status
Not open for further replies.
41 - 59 of 128 Posts
To bardzo miło z Twojej strony, ale jestem w Wielkiej Brytanii.

Czy te oferty z C3 i laptopami, które są na sprzedaż w Internecie, będą działać?
Wierzę w to, co przeczytałem, że to tylko kopie, a nie oryginalny sprzęt lub oprogramowanie?

To bardzo miło z Twojej strony, ale jestem w Wielkiej Brytanii.

Czy te oferty z C3 i laptopami, które są na sprzedaż w Internecie, będą działać?
Wierzę w to, co przeczytałem, że to tylko kopie, a nie oryginalny sprzęt lub oprogramowanie?
Jakość jest różna, najlepiej współpracować ze znanym dostawcą. C3 nie jest obsługiwane przez obecne wersje oprogramowania.

Discussion starter · #45 ·
Umożliwia dostęp do bardziej złożonych rzeczy... a także większy potencjał do zrobienia bałaganu

Save
Muszę wyskoczyć do samochodu, aby potwierdzić dokładne kroki (załatwię to wkrótce), a oni dają ci następujące dodatki w menu ustawień na górnym wyświetlaczu wielofunkcyjnym (jeśli jeszcze ich nie masz):

Możliwość zmiany jednostek ODLEGŁOŚCI
Możliwość zmiany jednostek TEMPERATURY
Możliwość zmiany TEMPERATURY i PRĘDKOŚCI w dolnym wyświetlaczu wielofunkcyjnym

Czy opublikowałeś procedurę dla powyższego?
Nie mogę znaleźć tego opublikowanego.

Discussion starter · #51 ·
Czy niezależny warsztat pobiera opłatę za wprowadzenie którejkolwiek z tych zmian?

Pozdrowienia

Joe
Dzień dobry..

Prawdopodobnie tak - to zajmuje czas (nawet jeśli jest to dość szybka praca), a podczas kodowania Twojego samochodu nie będą pracować nad czyimś innym...

• Like
Reactions: joemackem
Save
Discussion starter · #52 ·
muszę wyskoczyć do samochodu, aby potwierdzić dokładne kroki (załatwię to wkrótce), a oni dają ci następujące dodatki w menu ustawień na górnym MFD (jeśli jeszcze ich nie masz) Możliwość zmiany jednostek ODLEGŁOŚCI Możliwość zmiany jednostek TEMPERATURY Możliwość zmiany TEMPERATURY i PRĘDKOŚCI w dolnym MFD Czy opublikowałeś procedurę dla powyższego? Nie mogę tego znaleźć.
Rano .. Nie będą one dostępne, chyba że wcześniej wykonano kodowanie, aby zmienić standardowy dolny wyświetlacz na temperaturę powietrza zewnętrznego zamiast KMH ...

Save
tryb symulacji

.zabawa w trybie symulacji, próba włączenia pozostałego paliwa w zbiorniku. Przeszedłem do adaptacji jednostki sterującej, następnie odczytałem kodowanie i/lub przesłałem dane do nowej jednostki sterującej. Mam również adaptacje jednostki sterującej (pobieranie). Nie mam kodowania wariantu.

Podłączyłem dzisiaj mój zestaw gwiazd do samochodu, żeby się pobawić.
Aktywowałem oba tylne światła przeciwmgielne - zrobione
Aktywowałem doświetlanie zakrętów - zrobione
Sygnał dźwiękowy alarmu przy zamykaniu/otwieraniu - zrobione
Tak więc, w sumie, niezły poranek, wielkie dzięki dla Seana i innych za zamieszczanie procedur dotyczących wykonywania tych procedur.

Kiedy nie mogłem znaleźć menu kodowania wariantów, byłem w trybie symulacji Xentry. Wiem, że moja konfiguracja ma tryb deweloperski Xentry, więc mam nadzieję, że po podłączeniu do samochodu wyświetli się menu kodowania wariantów. Na to liczę.

Nie będą one dostępne, chyba że wcześniej wykonano kodowanie, aby zmienić standardowy dolny wyświetlacz na temperaturę zewnętrzną zamiast KMH ...

Zrobiłem dziś więcej kodowania i zmieniłem dolny wyświetlacz, aby pokazywał temperaturę zewnętrzną.
Czy możesz opublikować procedurę, aby zrobić następujące rzeczy?

Możliwość zmiany jednostek ODLEGŁOŚCI
Możliwość zmiany jednostek TEMPERATURY
Możliwość zmiany TEMPERATURY i PRĘDKOŚCI w dolnym MFD
Bardzo dziękuję

kiedy nie mogłem znaleźć menu kodowania wariantów, byłem w trybie symulacji xentry. Wiem, że moja konfiguracja ma tryb deweloperski xentry, więc mam nadzieję, że po podłączeniu do samochodu wyświetli się menu kodowania wariantów. Na to liczę
Jestem prawie pewien, że masz rację...

Pozdrawiam,
Brian

Próbowałem zmienić dolny wyświetlacz wielofunkcyjny z km/h na temperaturę zewnętrzną i nigdy się to nie udało. Postępowałem zgodnie z instrukcjami, które mam i ustawiłem wariant brytyjski na aus. Zapisałem zmiany, a następnie zresetowałem zestaw wskaźników. Mój zegar zaczął się cofać, a potem przesuwać do przodu. A km/h w dolnym wyświetlaczu wielofunkcyjnym zmieniło się na mph (nie temperatura zewnętrzna) za pomocą elementów sterowania na kierownicy mogę przełączać między km/h i mph. Więc jakiś pomysł, dlaczego nie zmieniło się na temperaturę zewnętrzną, jak powinno?

Discussion starter · #60 ·
Znaleziono w INSTRUMENT CLUSTER .......................... KODOWANIE WARIANTU --> ODCZYTAJ KODOWANIE I ZMIEŃ W RAZIE POTRZEBY

Save
41 - 59 of 128 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.