Keyfobs R So DEAD I think, Please help! - Mercedes Benz SLK Forum

SLK R170 General Discussion SLK 200, SLK 230K, SLK 320, SLK32 AMG

 
LinkBack Thread Tools
#1 Old 01-26-2013
Registered Users
 
onixxf's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Huntsville Al
Vehicle: 2001 SLK 320
Other Toys: 2005 Toyota X-Runner, 99 Pontiac Trans LS1
Posts: 58
Country:
Chats: 0
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 4 Posts
Garage
(Thread Starter)
Keyfobs R So DEAD I think, Please help!

Please help me!!! Neither of my key fobs work; changed batteries too many times, lost cash on batteries as a matter of fact. Pulled the PSE out, dry as a bone!!! All locks work if I use the key to unlock doors, interior light comes on when I manually unlock doors. Button inside car works if I want to lock myself in the car with no problem; key fobs will no longer activate the panic alarm nor have the siren gone off anymore. Everything worked fine at one time, both fobs but all of a sudden nothing! There is no light indicating battery strength even with new batteries. My car is a 2000 model with 130K on it; do I simply need new fobs? I have a KEYLESS ENTRY SYSTEM lying around but I donít know if I can integrate it into the factory system. Anyone added an aftermarket entry system to the existing system with no issues? Right now all I want is to lock and unlock without inserting the key, I donít feel I should have to do this on such a notable car. I really like my little machine but this one problem is really becoming annoying. Any assistance would be greatly appreciated.
onixxf is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 01-26-2013
Administrator
 
Livefreeordie's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rochester,NH USA
Vehicle: 2002 SLK230K
Other Toys: 1986 560SL, 2012 VW Tiguan, 2017 Ram laramie 1500
Posts: 17,116
Country:
Chats: 27
Mentioned: 83 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 105 Post(s)
Thanks: 1,097
Thanked 1,292 Times in 1,143 Posts
Garage
Did you do a search on how to re program the fobs?
Livefreeordie is offline  
#3 Old 01-27-2013
Premium Member
 
Durkatlon's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: San Diego, CA
Vehicle: 2009 SLK55
Posts: 4,896
Country:
Chats: 0
Mentioned: 48 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 271 Post(s)
Thanks: 390
Thanked 1,326 Times in 792 Posts
Garage
If both fobs worked, and then suddenly stopped working, wouldn't that imply that the receiver inside the car is dead?
Durkatlon is offline  
 
#4 Old 01-27-2013
Administrator
 
Livefreeordie's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rochester,NH USA
Vehicle: 2002 SLK230K
Other Toys: 1986 560SL, 2012 VW Tiguan, 2017 Ram laramie 1500
Posts: 17,116
Country:
Chats: 27
Mentioned: 83 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 105 Post(s)
Thanks: 1,097
Thanked 1,292 Times in 1,143 Posts
Garage
Could be, most of the time the batteries are in wrong or the fob has to be re programed.
Livefreeordie is offline  
#5 Old 01-27-2013
Registered Users
 
onixxf's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Huntsville Al
Vehicle: 2001 SLK 320
Other Toys: 2005 Toyota X-Runner, 99 Pontiac Trans LS1
Posts: 58
Country:
Chats: 0
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 4 Posts
Garage
(Thread Starter)
Yes Sir, I searched and was successful in reprogramming at one time; and yes Sir, logic would tell me to consider some other element other than the fobs such as the receiver/PSE; and Sir, I was certain the batteries were in correctly. Upon acquiring the car the previous owner told me the batteries needed to be replaced. I purchased new batteries at a local Walgreens and had the fobs working in the parking lot immediately. Iíve had the car since February 2012 till current, been working out the minor bugs and I thought I had this one licked. Fobs worked well and as I said they simply quit! As far as the receiver in the car is questionable now Iím not sure; what I mean is I donít think I know what or where the receiver is located nor how to determine if itís the culprit or not. When you say, ďreceiverĒ do you mean the PSE in the trunk? If not where is it, how to I check it if itís possible, and what causes it to stop working if you know? Mind you, all locks in the car work fine, if I lock the trunk with the key all locks will lock, if I unlock trunk or door with key all locks respond and interior light will illuminate. The red light flashes on the dash but only if I press it upon exiting the car for the evening. It may flash at other times but I donít remember paying attention during the course of a normal day of going and coming. There was a time I had to replace the carís battery but even then when I installed the new battery the alarm went off but I was able to silence it with the remote. I purchased new batteries at the local AutoZone, replaced them in the store and checked it against their remote checker for signal but no signal was indicated coming from either of my fobs. I will purchase two new sets of batteries, but Iím not going to install them until I receive advice on what I should do or look for regarding the receiver in my car. I use the instructions in my manual to reprogram the remotes and I know that procedure works because it worked upon taking ownership of the car and reanimating the remotes with new batteries! I also ensured I put the batteries in the correct way, I think the manual show the correct direction the batteries should be inserted. I really want to thank you all for your support in this matter, I surely believe itís something minor that Iím not doing or I just may need new fobs but that would be odd if thatís the case. Iíve had old Chevyís with keyless entry and those things seemed to always work, even found one at a local junk yard for my past 98 camaro and were able to reprogram it to work with that car. My SLK fobs are in pretty good shape at a glance, Iíve even disassembled them and cleaned them but even then they look really good inside but I know looks can be deceiving as well. In my frustration Iím seriously considering aftermarket but I just donít know what that would do to the ECU since all components work with each other. I did install an aftermarket radio but even after doing that Fobs worked. Thanks again and I look forward to some possible solutions from those of you who know.
onixxf is offline  
#6 Old 01-27-2013
Moderator
 
curro101's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Madrid-Spŗin
Vehicle: Slk 200K 2004 r171
Other Toys: Toyota C-HR Hybrid
Posts: 10,744
Country:
Chats: 0
Mentioned: 109 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 528 Post(s)
Thanks: 1,500
Thanked 1,297 Times in 1,138 Posts
Garage
I would check , and re check the batteries , sometimes we get fixed on a certain idea that we're doing something right even though we're not and it's staring us in the face !
By any chance have you been boot near the aerial amplifier , possibly disconnecting something ??
curro101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Mercedes Benz SLK Forum > Mercedes Benz R170 SLK Class Cars > SLK R170 General Discussion

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options
Upload your files to MEGAUPLOAD
Upload your images to ImageShack

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes Benz SLK Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SLK 230K-99 is dead on the starter slk620 SLK R170 General Discussion 6 03-11-2012 01:46 PM
dead battery and replacement in less than an hour! jbanks15 SLK R171 General Discussion 17 04-27-2011 10:38 AM
R171 Dead Pedal atebit SLK R171 General Discussion 17 03-30-2011 12:04 AM
Keyfobs Keyfobs Keyfobs danieleik SLK R171 General Discussion 11 01-27-2010 07:37 AM
Dead battery, locked in PARK? Henryhank SLK R171 General Discussion 9 10-06-2009 11:25 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

Clubs, Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.