Central gateway "AC" not present? - Mercedes Benz SLK Forum

DAS/STAR Coding Any links or postís leading to pirated software will be immediately deleted. SLKWORLD is not responsible for any damage caused by miscoding, use at your own risk.

 
LinkBack Thread Tools
#1 Old 04-19-2016
Registered Users
 
Join Date: Jul 2009
Location: Furlong, PA
Vehicle: 2008 SLK280
Posts: 37
Country:
Chats: 0
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
(Thread Starter)
Central gateway "AC" not present?

I am wrestling with my TPMS but that's another issue. My question is that while verifying in das that my tpms was coded as present I noticed that my air conditioning said "not present". My AC works fine, 2008 slk, what exactly would changing this to "present" get me??

Any insight appreciated!
pctravel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 04-19-2016
Moderator - DAS/STAR Registered Owner
 
Seanhump's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Nottinghamshire
Vehicle: 2005 SLK 55 AMG
Other Toys: ..Helicopters ...they come with the job..!
Posts: 4,012
Country:
Chats: 0
Mentioned: 280 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 423 Post(s)
Thanks: 104
Thanked 862 Times in 671 Posts
Garage
Odd ...

It should be set to PRESENT ... maybe you have more afoot than the TPMS problem ..?

Any other stored codes / problems ?

Cheers
Sean
Not the 'Probie' anymore..!

Mods so far...

I have been know to 'tinker' from time to time
Search for my posts - they make interesting reading!!


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Seanhump is offline  
#3 Old 04-19-2016
Registered Users
 
Join Date: Jul 2009
Location: Furlong, PA
Vehicle: 2008 SLK280
Posts: 37
Country:
Chats: 0
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
(Thread Starter)
I'll have to pull a fresh test tonight. I do know I have a couple other issues I just haven't targeted. My scarf for the passenger seat has a short error. When you turn it on it starts, fan comes on but after ten seconds or so it turns off. Don't use much so haven't dug into that much.

Also had a short error showing for my overhead module (reading lights) but all buttons and lights seem to work so didn't worry about that much either.
pctravel is offline  
 
#4 Old 04-22-2016
Registered Users
 
Join Date: Jul 2009
Location: Furlong, PA
Vehicle: 2008 SLK280
Posts: 37
Country:
Chats: 0
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
(Thread Starter)
So I hooked up my DAS tonight, a number of errors. The Airconditioning not present is odd, there are two "air conditioning" in my list and both say exactly the same thing but one was present and one not. Turned them both on. Other errors:
9343 rear sam in single wire mode.
Sam F
9025 actual val terminal 15 supplied by control module n73 over the can is implausible
9032 act val circuit 15R suppliced by control module n73 over the can is implausible
9000 component or the signal line to the component a9 (ac compressor) has open circuit or short to ground
UCP
9033 Control mod N72/1 Upper control panel has detected a short circuit at one of the outputs for the funtion lighting
9035 same description as above
9036 same description as above
HS
9228 Heating element of right head area ventt defective or connector loose
922A Fan of right head area vent defective or connector loose

That's all...but that seems enough.
pctravel is offline  
#5 Old 04-22-2016
Moderator - DAS/STAR Registered Owner
 
Seanhump's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Nottinghamshire
Vehicle: 2005 SLK 55 AMG
Other Toys: ..Helicopters ...they come with the job..!
Posts: 4,012
Country:
Chats: 0
Mentioned: 280 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 423 Post(s)
Thanks: 104
Thanked 862 Times in 671 Posts
Garage
Thats a few errors!!

Do you have any history with the car - has it been flood damaged . or involved in a accident at any time .?

Cheers
Sean
Not the 'Probie' anymore..!

Mods so far...

I have been know to 'tinker' from time to time
Search for my posts - they make interesting reading!!


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Seanhump is offline  
#6 Old 04-23-2016
Registered Users
 
Join Date: Jul 2009
Location: Furlong, PA
Vehicle: 2008 SLK280
Posts: 37
Country:
Chats: 0
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
(Thread Starter)
I bought the car from a company that restores flood cars 7 years ago when it had 5500 miles on it. Now it has 80k and I love it. Added the smart phone integration, iPod, navigation, and Bluetooth. The above errors I have had for a while and really haven't noticed any problems with any equipment outside the tpms system. I started to decide to try and resolve these and get the tpms working. I plan to find some time today or tomorrow to pull down the rear Sam and see what the fuse (fuse 3 I believe) looks like and the high CAN connection ( assume that's connected to the error on only the low can). That's my primary target to get the tpms fired back up.
pctravel is offline  
#7 Old 04-23-2016
Registered Users
 
Join Date: Jul 2009
Location: Furlong, PA
Vehicle: 2008 SLK280
Posts: 37
Country:
Chats: 0
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
(Thread Starter)
Here's what's currently in the rear SAM. Fuse 3 looks good.
Attached Images
File Type: jpg IMG_1538.JPG (101.0 KB, 7 views)
File Type: jpg IMG_1539.JPG (80.5 KB, 5 views)
pctravel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Mercedes Benz SLK Forum > Mercedes Benz R171 SLK Class Cars > DAS/STAR Coding

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options
Upload your files to MEGAUPLOAD
Upload your images to ImageShack

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes Benz SLK Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio 50 APS and Dension Gateway Lite/500 - will it work ? Despotic-Mind General Modifications R171 17 05-03-2016 09:11 AM
Replacement of Central locking system Michalki SLK R170 class DIY 0 09-27-2015 07:36 AM
Central locking / Alarm disabled scoot_eruk SLK R170 General Discussion 1 07-30-2015 03:49 PM
Best after market amp to replace Audio Gateway rlaborie General Modifications R171 3 06-02-2015 09:36 AM
SLK320 Confused: Please advise - Is Central Locking Antenna amp really powered by voltage from back of radio TerryR SLK R170 General Discussion 13 12-28-2014 10:32 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

Clubs, Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.